Vyjádření k reportáži o RK Prolux

19.06.2010 09:02

Na základě reportáže v pořadu Reportéři ČT v České televize dne 2.2.2009 se jako Realitní unie musíme distancovat od chování a praktit realitní kanceláře Prolux Consulting Int. s.r.o., které se nám na základě zveřejněných informací v uvedeném pořadu zdá vůči klientům až neuvěřitelně neseriózní.

Ještě jsem se nesetkal s tím, aby realitka vyžadovala platbu od klienta za prohlídku nemovitosti formou prokliku na jejich webových stránkách a tím zobrazení detailu zakázky.

Dále při jednání o uzavření zprostředkovatelské smlouvy není možné, aby makléřka uvedené realitní kanceláře tvrdila, že jde o nezávaznou smlouvu a přitom měla zájem o to, aby majitel uzavřel exkluzivní smlouvu, tak jak ji uzavřeli ostatní poškození klienti, kteří o tomto jednání podávali v uvedeném pořadu rozhovory.

Na základě těchto zveřejněných informací doporučujeme klientům, aby při jednání s realitní kanceláří Prolux byli maximálně opatrní. Pokud jste se již stali klienty realitní kanceláře Prolux a ona po Vás vyžaduje platby bez toho, že by Vám zajistila kupce, obraťte se na Policii ČR, která shromažďuje důkazy a hledá poškozené klienty.

Obecně můžeme též doporučit zájemcům o služby realitních kanceláří, aby předložené smlouvy si pořádně přečetli, popř. se poradili s právníkem, zda-li smlouvu uzavřít či nikoliv. Seriozní realitní kancelář Vám vysvětlí na požádání jednotlivé ustanovení smlouvy a nebude naléhat na Vašem okamžitém podpisu, pokud budete chtít si smlouvu nejdříve v klidu přečíst.

 

Za realitní unii: Ondřej Koutný