Vít Bárta o Proluxu

29.08.2012 09:11

vitbarta.cz/denik-vita-barty/308-vite-o-podvodnych-firmach-napiste-nam.htm#.UD3A6aDd5om

Naletěli jste někdy firmám a museli platit za něco, co jste nechtěli? Například firmě Prolux, která kvůli smlouvám se skrytou exkluzivitou požaduje zaplacení vysokých částek při prodeji vaší nemovitosti bez Proluxu? Anebo firmě Bezreklamky, která  slibuje pravidelné výdělky za pronájem ploch, ale místo peněz posílá svým klientům upomínky a výhružky? Pokud máte takový problém, či o něčem takovém víte, napište nám.

Po tom, co se u soudu prokázalo, že je Škárka podvodník, začalo se na mě obracet množství lidí s emaily typu: „Nic si z toho nedělejte, pane Bárto, vás napálil Škárka, mě napálil Prolux, Bezreklamky...“ Chtěl jsem těmto lidem pomoci, ale protože jich bylo velké množství, tak jsem se rozhodl, místo pomoci nadaci Chantal Poullain, sponzorovat občanské sdružení Společná obrana paní Světlany Glaserové, které vzniklo sloučením občanského sdružení Stop trestuhodným obchodním praktikám – STOP a Antibezreklamky. Do tohoto sdružení jsem sám před nedávnem vstoupil.

Cílem našeho projektu je nejen pomoci těmto lidem, ale do budoucna také zabránit tomu, aby tyto firmy mohly dále podvádět. Chceme vést osvětu, medializovat tyto lumpárny. Zveřejníme seznam podvodných firem, abyste se jim mohli do budoucna vyhnout. Budeme vděčni, když nám poradíte a upozorníte na další podvodné firmy, protože některé nepůsobí celorepublikově, ale třeba jen ve vašem regionu.

Důležitým přínosem účasti Víta Bárty a VV v projektu bude prosazování legislativních změn prostřednictvím poslaneckých iniciativ, které budou mít za cíl znemožnění takových podvodů. První takové návrhy představí poslanci Věcí veřejných na zářijové schůzi sněmovny. 

Kontaktní osoba občanského sdružení Společná obrana:

Světlana Glaserová

s.glaserova@protipodvodnikum.cz

773 973 514