SPOLEČNÁ OBRANA PODALA TRESTNÍ OZNÁMENÍ NA JEDNATELE PROLUXU

27.10.2012 13:32

TRESTNÍ OZNÁMENÍ.doc (25 kB)

Trestní oznámení doplnění.doc (14,5 kB)

ZDROJ:

vitbarta.cz/mimo-praci/576-prolux-nezaplatil-rekordni-pokutu-od-coi-co-bude-dal.htm#.UIvDr2fd5ok

Prolux nezaplatil rekordní pokutu od ČOI. Co bude dál?

27.10.2012
Prolux nezaplatil rekordní pokutu od ČOI. Co bude dál?

Během týdne byla na TV Prima Family odvysílána reportáž o tom, že společnost PROLUX neuhradila pokutu ve výši 5 milionů korun, která jí byla udělena Českou obchodní inspekcí za nekalé obchodní praktiky. Sdružení Společná obrana se však nehodlá s touto skutečností smířit.

ČOI podle zákona předala tuto záležitost k dalšímu prošetřování Finančnímu úřadu. Ten ale nyní bude opět měsíce, možná i roky prošetřovat a přemýšlet, zda podvodníky potrestá odebráním oprávnění nebo jim ho ponechá!

 Reportáž naleznete zde (10 minuta)

Toto prošetřování, v němž se jedná o stamiliony se může vléct léta. Když ovšem neuhradí pokutu ve výši 500,-Kč obyčejný občan, tak se rychlým procesem dostane do spárů exekutora a zaplatí mnohanásobně vyšší částku! Jak je možné, že firma, která připravila občany o stamiliony korun a o další deseti- možná i stamiliony připravila státní pokladnu a které byla pravomocně uložena takto mimořádně vysoká pokuta, může i nadále nerušeně podnikat a v klidu převádět majetek na jiné firmy? 

 více zde: Ukázkový rebranding tonoucího. PROLUX mění svoji tvář, nikoli však způsoby

Občanské sdružení Společná Obrana www.spolecnaobrana.net,  se však s tímto patem nehodlá spokojit a podalo na jednatele a vedoucí pracovníky i spolupracující právníky společnosti PROLUX Consulting Int.s.r.o., PROLUX Consulting spol. s.r.o. trestní oznámení pro spáchání těchto trestných činů: 

1. Účast na zločinném spolčení podle §163a)trestního zákoníku

2. Podvod podle §209 trestního zákoníku

3. Podněcování k trestnému činu podvod podle §364 trestního zákoníku 

4. Účast na organizované zločinecké skupině §361 trestního zákoníku

5. Poškozování věřitele §256 zákona č. 140/1961Sb. Ve stádiu pokusu

 

 Podezřelými z výše uvedených trestních činů jsou tyto osoby:

Jednatelé -  Petr Jasanský, a Miroslava Šebková, dále zaměstnanci Martin Jurenka, Karolina Valentová a Daniel Bláha. A v současné době bylo Trestní oznámení rozšířeno i o další osoby, které se na běhu zločinného spolčení podílejí a to právníci: JUDr. Dušan Rendl a JUDr. Zuzana Kudrnová

související: Česká advokátní komora – dokonalé krytí. Prohnilí s prohnilými

Za pozitivní věc a za posun k lepšímu lze považovat slib Ministerstva spravedlnosti o změně zákonů týkající se pravomocí výše jmenovaných úřadů, který v reportáži zazněl. Bude-li tento slib splněn, budou snad již do budoucna podvodníci skutečně trestáni včas a účinně bez možnosti kličkovat mezi paragrafy!
 

psali jsme: