Nejrychlejší prodej vaší nemovitosti!

26.07.2010 12:00

PŘEVZATO Z https://www.kromeriz.cz/index.php?id=clanek&fce=detail&i=8011

Datum: 3. 12. 2008, autor: ikonka autora Ludvík Šojdr, Funkce: ikonka tisku Tisk

.. s praktikami jedné realitní kanceláře

ilustracni obrazek

19.4.2007 jsme na našich stránkách publikovali tento článek o nekorektním jednání jedné z tzv. síťových realitních kanceláří.

Článek byl tohoto znění:

"Asi se budu opakovat, ale asi to není vůbec na škodu. Při své práci znalce a odhadce chodí člověk často i po stopách starších obchodů s nemovitostmi a dozvídá se velmi zajímavé věci. V tomto případě například  jak pracují makléři internetové realitní kanceláře, jejíž billboard hlásající „Nejrychlejší prodej vaší nemovitosti“ či  „Peníze za vaši nemovitost ihned “  a podobné klamavé výzvy, je instalován tuším i na jednom domě v Jarohněvicích. Už to, že stejná společnost masivně nabírá makléře slibujíce 100 tisícové měsíční odměny musí nabádat k opatrnosti před lidmi, kteří pro tuto společnost pracují a i před způsoby, jimiž budou chtít svých „měsíčních tužeb“ dosáhnout. Tak jsem se „náhodou“ dostal k jednomu takovému ochodu v jedné menší obci a  zjistil, že majitelce takové nemovitosti opravdu i našli po několika měsících (v rozporu s tím co hlásají) kupce. Kupující byl ovšem informován, že cena je po slevě v úrovni 700 tis., zatímco prodávající informovali, že kupní cena je sjednána na 660 tis. Až při podpisu kupní smlouvy kupující zjistil, že z těch 700 tis. platí 40 tisíc jako provizi této vynikající celostátní realitní kanceláři, zatímco si tato vynikající realitní kancelář vyúčtovala ještě druhou provizi (tentokrát i smluvně sjednanou) i na straně prodávající. Tuto výši se mi zjistit již nepodařilo, ale běžně pracují tyto vynikající internetové realitní kanceláře s minimální provizí 60 tisíc. Takže suma sumárum 100 tisíc za prodej nemovitosti v ceně 700 (respektive 660) tisíc. Víte kolik nezkušených a důvěřivých lidí najdou?.. Takže – „můžete jim klidně důvěřovat“, že na těch 100 tisíc měsíčně si ti jejich makléři určitě přijdou…"

Že upozornění na "kvalitu služeb" této realitní kanceláře nebylo vůbec zbytečné, potvrzují zkušenosti "jejich obětí": 

Třeba zde: Databáze spotřebitelských zkušeností

nebo zde: další zkušenosti

či tady: další zkušenosti  a také tady nebo i tady a  také tady

Lidé velmi často "naletí" na tento typ tzv. "klamavé reklamy", kdy se slibují PENÍZE IHNED či "Nejrychlejší prodej nemovitosti"...

 

 

Nejen tyto internetové stránky se majitel předmětné realitní kanceláře snaží zastrašit (a dost možná nejen zastrašit) žalobou na odstranění stránek informujících o praktikách této RK. Kopíruji zde email, který od něho redakce Kroměříž.cz obdržela:

From: Petr Jasansky [mailto:jasansky@prolux-us.com]
Sent: Tuesday, November 04, 2008 12:05 AM
To: redakce@kromeriz.cz
Subject: odstraneni uvedenych informaci vcetne zavadejicich fotografii

 

Krasny den preji,  Vazeni chtel bych Vas pozadat v souvislosti s Vami uvadenym nepravdivym sdelenim, ktere poskozuje dobrou povest nasi spolecnosti. Zaroven podavane tr. oznameni pro trestny cin nekale souteze § 149 tr. zakona a v teto souvislosti Vas zadame o kontaktni udaje na autora, ktere si vyzada policie. Verim, ze vyhovite me zadosti na odstraneni zavadejiciho clanku a fotografii, ktery jiste nepatri na tak seriozni server jako kromeriz.cz je. 

                                        

 

 

 

 

                                                 S pozdravem Petr Jasansky

PROLUX Consulting, Int. s.r.o.
PROLUX U.S., INC.
www.prolux.cz
www.prolux-us.com

 

V Brně dne 30.10.2008

 

 

 

Věc: Výzva k okamžitému odstranění diskusí vztahujicich se ke společnosti PROLUX Consulting

 

Vážení,

 

převzal jsem právní zastoupení společnosti PROLUX Consulting Int.., s.r.o., se sídlem Václavské nám. 819, Praha1, přičemž písemná plná moc k právnímu zastoupení je uložena v mé kanceláři.

 

Můj klient se na mě obrátil s žádostí o právní pomoc v následující záležitosti.

 

V rámci své podnikatelské činnosti umožňujete na Vašem serveru  pod doménovým jménem kromeriz.cz zobrazovat nepravdive a zkreslene informace, ktere hrubě poškozuje naši společnost.

 

Na těchto stránkách je dehonestujícím způsobem napadán můj klient údajnými poškozenými, jejichž „příběh“ je na těchto stránkách popisován. Můj klient se takovýmto počínáním cítí značně poškozen, neboť skutečnosti tam uváděné jsou účelově vytržené z kontextu, neodpovídají skutečnosti a navozují dojem o nesolidnosti jeho podnikatelské činnosti.

 

Považuji za příznačné, že to co se tváří jako oprávněná kritika, není projevem jednotlivých konkrétních identifikovatelných subjektů, s nimiž by bylo možno vést názorovou diskusi a které by svoje tvrzené nároky uplatňovaly vůči mému klientovi v soudním řízení s povinností svá skutková tvrzení prokazovat.  Od uživatele této domény se vůči mému klientovi jedná o evidentně nekalosoutěžní jednání naplňující nekalosoutěžní skutkové podstaty vyplývající z právní úpravy nekalé soutěže v obchodním zákoníku.

 

Je nepochybné, že takovým jednáním vznikají mému klientovi škody, které v tuto chvíli již reálně vyčísluje částkou převyšující 1,000.000,- Kč. Mohu Vás ujistit, že takto vzniklou újmu rozhodně neponechá bez povšimnutí, naopak je připraven uplatnit odpovědností nároky vůči všem subjektům, jejichž jednání je v příčinné souvislosti se vzniklými a dále vznikajícími škodami. S ohledem na skutečnost, že k cílené nekalosoutěžní kampani jsou zneužívána i celoplošná média, podniká můj klient právní kroky k ochraně svých oprávněných zájmů i vůči nim.

 

V této souvislosti se na Vás obracím s velmi důraznou výzvou, abyste z titulu provozovatele tohoto serveru zamezili zverejnovani, neboť tímto napomáháte a spolupodílíte se na protiprávním jednání toho, komu jste takto prostor pro jeho štvavou kampaň poskytli.

 

Jelikož je zcela ve Vašich možnostech odstrani clanku, důrazně Vás žádám, abyste tak učinili a vyhnuli se tak nebezpečí, že můj klient se obrátí s uplatněním svých nároků za způsobenou škodu i na Vaši společnost. Současně Vás vyzývám ke sdělení údajů zadaných při registraci vytýkané diskuse tak, aby v případě, že budou relevantní a skutečné, mohla být odpovědnost za deliktní jednání namířena přímo vůči těmto subjektu/ům

 

Chci věřit, že toto nebezpečí velmi odpovědně zvážíte a této mé výzvě bezodkladně vyhovíte. V opačném případě však budu nucen i ve vztahu k Vaší společnosti podniknout veškeré právní kroky k tomu, aby zájmy mého klienta byly ochráněny, a mám v tomto směru od něho již jednoznačné pokyny.

 

S pozdravem

 

v zastoupení PROLUX Consulting Int. s.r.o.

Mgr. Bohuslav Novák

   

doporučeně s doručenkou

Co dodat?

DEJTE SI NA NĚ DOBRÝ POZOR! JEJICH SVĚDOMÍ JE UŽ TOTIŽ ASI NATOLIK ZROHOVATĚLÉ, ŽE SI OPRAVDU MYSLÍ, ŽE DĚLAJÍ DOBROU SLUŽBU!

A pokud potřebujte služby opravdu korektní realitní kanceláře, s jejím výběrem vám jistě může být nápomocen související článek prezidenta Evropského klubu realitních kanceláří EKRK "Nejčastější triky a podvody realitních kanceláří.  

A ještě malý dodatek. Všichni v tomto městě ví, že jsem také majitelem realitní kanceláře. Věřte, vůbec níkoho z naší "branže" netěší, že musíme publikovat podobné články, protože to vrhá špatné světlo na všechny, tedy i na ty, kteří se snaží svou práci dělat poctivě. Obecně pak důvěra v práci RK klesá. Není ale jiné cesty, než na tyto praktiky upozorňovat a varovat před nimi. Kličkovat mezi zákony a polopravdami přivádět "do úzkých" důvěřivé lidi je v tomto státě jaksi "národním sportem". Je skutečností, že dobro v boji se zlem bude vždycky v nevýhodě. Ale kdo si nevidí jen na špičku nosu, nemůže vzít na pomoc tuto "krátkozrakou výhodu".  Už proto, že Boží mlýny melou a my si svým každodenním jednáním a svými postoji už nyní stavíme či kupujeme svůj BUDOUCÍ dům.. 

Ludvík Šojdr