Neblahé zkušenosti...Převzato ze stránek města Kroměříž

08.08.2010 07:44

https://www.kromeriz.cz/index.php?id=clanek&fce=detail&i=8011

Datum: 3. 12. 2008, autor: ikonka autora Ludvík Šojdr, Funkce: ikonka tisku Tisk

.. s praktikami jedné realitní kanceláře

ilustracni obrazek

19.4.2007 jsme na našich stránkách publikovali tento článek o nekorektním jednání jedné z tzv. síťových realitních kanceláří.

Článek byl tohoto znění:

"Asi se budu opakovat, ale asi to není vůbec na škodu. Při své práci znalce a odhadce chodí člověk často i po stopách starších obchodů s nemovitostmi a dozvídá se velmi zajímavé věci. V tomto případě například  jak pracují makléři internetové realitní kanceláře, jejíž billboard hlásající „Nejrychlejší prodej vaší nemovitosti“ či  „Peníze za vaši nemovitost ihned “  a podobné klamavé výzvy, je instalován tuším i na jednom domě v Jarohněvicích. Už to, že stejná společnost masivně nabírá makléře slibujíce 100 tisícové měsíční odměny musí nabádat k opatrnosti před lidmi, kteří pro tuto společnost pracují a i před způsoby, jimiž budou chtít svých „měsíčních tužeb“ dosáhnout. Tak jsem se „náhodou“ dostal k jednomu takovému ochodu v jedné menší obci a  zjistil, že majitelce takové nemovitosti opravdu i našli po několika měsících (v rozporu s tím co hlásají) kupce. Kupující byl ovšem informován, že cena je po slevě v úrovni 700 tis., zatímco prodávající informovali, že kupní cena je sjednána na 660 tis. Až při podpisu kupní smlouvy kupující zjistil, že z těch 700 tis. platí 40 tisíc jako provizi této vynikající celostátní realitní kanceláři, zatímco si tato vynikající realitní kancelář vyúčtovala ještě druhou provizi (tentokrát i smluvně sjednanou) i na straně prodávající. Tuto výši se mi zjistit již nepodařilo, ale běžně pracují tyto vynikající internetové realitní kanceláře s minimální provizí 60 tisíc. Takže suma sumárum 100 tisíc za prodej nemovitosti v ceně 700 (respektive 660) tisíc. Víte kolik nezkušených a důvěřivých lidí najdou?.. Takže – „můžete jim klidně důvěřovat“, že na těch 100 tisíc měsíčně si ti jejich makléři určitě přijdou…"

Že upozornění na "kvalitu služeb" této realitní kanceláře nebylo vůbec zbytečné, potvrzují zkušenosti "jejich obětí": 

Třeba zde: Databáze spotřebitelských zkušeností

nebo zde: další zkušenosti

či tady: další zkušenosti  a také tady nebo i tady a  také tady

Lidé velmi často "naletí" na tento typ tzv. "klamavé reklamy", kdy se slibují PENÍZE IHNED či "Nejrychlejší prodej nemovitosti"...

 

 

Nejen tyto internetové stránky se majitel předmětné realitní kanceláře snaží zastrašit (a dost možná nejen zastrašit) žalobou na odstranění stránek informujících o praktikách této RK. Kopíruji zde email, který od něho redakce Kroměříž.cz obdržela:

From: Petr Jasansky [mailto:jasansky@prolux-us.com]
Sent: Tuesday, November 04, 2008 12:05 AM
To: redakce@kromeriz.cz
Subject: odstraneni uvedenych informaci vcetne zavadejicich fotografii

 

Krasny den preji,  Vazeni chtel bych Vas pozadat v souvislosti s Vami uvadenym nepravdivym sdelenim, ktere poskozuje dobrou povest nasi spolecnosti. Zaroven podavane tr. oznameni pro trestny cin nekale souteze § 149 tr. zakona a v teto souvislosti Vas zadame o kontaktni udaje na autora, ktere si vyzada policie. Verim, ze vyhovite me zadosti na odstraneni zavadejiciho clanku a fotografii, ktery jiste nepatri na tak seriozni server jako kromeriz.cz je. 

                                        

                                                 S pozdravem Petr Jasansky

PROLUX Consulting, Int. s.r.o.
PROLUX U.S., INC.
www.prolux.cz
www.prolux-us.com

 

V Brně dne 30.10.2008