Díky všem, kteří mě přišli podpořit k soudu!

31.10.2010 08:18

26.10. Proběhl soud , který měl rozhodnout o neplatnosti mojí Rozhodčí doložky. Jelikož jsem ale z horlivosti podala žaloby dvě. Stalo se to co se stalo... De jure, jsme to tedy projeli (neboť rozhodčí doložka byla zrušena  ustanovením jiného soudu před měsícem) Ale DE facto, se nic hrozného nestalo! Náklady si Prolux hradí sám a my máme o jednu zkušenost více. A to, že skutečně stačí jedna žaloba, ačkoli lze na internetu nalézt Judikatury s opačným názorem...Tož chybami se člověk učí! A já za sebe hlavně chci strašně moc moc moc poděkovat všem, kdo mě přišli podpořit! Sešlo se nás asi 30! Tedy opravdu bezmála tolik, jako na demonstraci! A to je úžasnéééééééé! Dííííííík Vám všem!

 

Ještě přidám velmi názorný rozbor situace od Hosta z diskuze, proč se stalo to co se stalo, abyste nebyli smutní, že byl rozsudek v můj neprospěch:
Paní Světlana podala dvě na sobě nezávislé žaloby u soudu v Praze 1. Každou "dostal na stůl" jiný soudce. Shodou náhod se dříve začala projednávat žaloba na neplatnost smlouvy, kde soudce usnesením rozhodl, že rozhodčí doložka je neplatná, aby mohl projednávat neplatnost smlouvy. Proti tomuto usnesení se Prolux odvolal. Kdyby se projednávala nejprve žaloba na neplatnost rozhodčí doložky, tak by se po nabytí právní moci neplatnosti RD nemusel soudce zabývající se neplatnosti smlouvy toto otázkou zabývat.

Soudkyně, která se zabývala neplatností RD o druhé žalobě - o rozhodnutí usnesením neplatnosti RD soudce u stejného soudu nevěděla. Jinak by pro nesplnění procesních podmínek - ve stejné věci už bylo rozhodnuto (nepravomocně) zamítla řízení před soudem a nenařídila by jednání. Až při jednání se přišlo na to, že ve stejné věci už bylo rozhodnuto, proto tuto žalobu tzv. "smetla ze stolu". I když žalovaný Prolux o nepravomocném rozhodnutí ve stejné věci věděl, protože podal odvolání, před zahájením jednání tyto skutečnosti nenamítal. Jednání nemuselo být zahájeno, kdyby strany namítali (dodatečně informovali) soudkyni o téhle skutečnosti. Proto se soudkyně rozhodla správně, když rozhodla, že si náklady každá strana zaplatí sama. Soudkyně vůbec nerozhodla jestli je RD platná nebo neplatná. Po zjištění, že stejná věc mezi stejnými účastníky byla rozhodnutím jiného soudce rozhodnuta, se dále touto věcí nezabývala.

Upřesnění v podávání žalob:

možnost A)

1 - žaloba na neplatnost smlouvy (před vlastním projednáváním soudce zneplatní RD, věc projedná až po nabytí právní moci neplatnosti RD)

možnost B)

1 - žaloba na neplatnost rozhodčí doložky (možná by šlo dodatečně žalobu rozšířit o neplatnost smlouvy)

2 - žaloba na neplatnost smlouvy (podat až po pravomocném zneplatnění RD)

možnost C)

1 - žaloba na neplatnost rozhodčí doložky

2 - po pravomocném zneplatnění RD přejít do pasivního přístupu a čekat na konání druhé strany (při tom uplatňovat neplatnost smlouvy)
- rozhodčí řízení - neplatnost RD
- elektronický platební příkaz - odpor
- žaloba, atd.

Jakou volbu si vyberete je jen na vás.

Lež má krátké nohy!;o))

Právní zástupkyně Proluxu Jana Kudrnová křivě vypovídala před soudem a účtovala si náklady za cestu vozem zn. Audi...tam i zpět...Chuděra jela při tom domů do Ostravy sockou! ;o)))))))))))))))...pardon! Pendolinem 

Tímto došlo k porušení : Tr.Z. §346 (2) (a) Křivá výpověď...Kdo jako svědek...před soudem...uvede nepravdu o okolnosti, která má podstatný význam pro rozhodnutí...bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti

Myslím, že měla holka více štěstí, než rozumu. Nebýt toho, že soudkyně rozhodla o nákladech na řízení, tak jak rozhodla, bylo by jí její lhaní vyšlo sakra draho!

 Z detektivní kanceláře STOP-PROLUX:

 

Světlanko, přesně tak......dopadloto dobře. Paní soudkyně mi byla nejprve velmi nesympatická, ale ukízalo se, že je to člověk s charakterem. proto odmázla ty náklady.
paní Kudrnová nešla ke svému Audi - ale metla si to na Václavák-směr její chlebodárný Prolux. Stále telefonovala.
Potom se setkala - uprostřed Václaváku - s fešáčkem šedého vlasu a zelené sexy bundičce. Zatáhl ji do kafírny v pasáži Světozor. Už jsem moc spěchala do pracovního procesu.
Pokračujeme dál v krasojízdě.....Milada

Musím reagovat na sdělení paní Milady. Paní Kudrnová si to nešinula k Audině,jelikož cestovala domů Pendolinem ve vagonu s označením Bistro v doprovodu osoby,kterou
popisujete. v tomto vagoně jsem totiž seděla i já. Hlavně,že u soudu uváděla nepravdivé údaje o tom kolik km najela Audinou,kolik nafty spotřebovala atd. Zato vše chtěla 17000 kč. Pendolino ji stálo něco přes 1000 kč. Zkrátka sám podvod....Věra

Pendolíno funguje i jako internetový obchod. Můžete si tedy zakoupit jízdenku na webových stránkách, ale musíte se zaregistrovat, tedy uvést vaše jméno a kontaktní údaje. Pokud si nekoupila jízdenku na nádraží, je v systému Pendolína a tam by se to mohlo dohledat....Radek

Ano,fotky mám. Dvakrát kolem mne prošla do bufetu,tak jsem ji vyfotila a pak další fotka je ,když se loučila se svým amantem,ve vašnivém objetí,ten vystupoval v Olomouci.Jedná se o odjezd z Prahy Pendolinem v 15.26 hod...Věra