A toto jsem dnes napsala panu knížeti poslanci K.S.

15.09.2010 14:29

Vážený pane poslanče,
jako podporovatel strany TOP09, jsem od Vás obdržela nálepku s datem voleb, kterou bych měla nalepit na plachtu, která mi během voleb do sněmovny visela na plotě. NEUDĚLÁM to však! A TOP09 již podporovat nebudu. Obrátila jsem se totiž na Vás osobně s prosbou o podporu  dne 27.6.2010 s dopisem tohoto znění:

Vážený pane Karle Schwarzenbergu,                              schwarzenberg@top09.cz
obracím se na Vás, jako podporovatel TOP09 s prosbou o Vaši podporu v našem boji proti nejhorším podvodníkům mezi realitními kancelářemi -  RK Prolux Consulting Int.s.r.o. !!!
Systematický zločin páchaný na klientech, je u této RK doveden k naprosté dokonalosti! Makléři Proluxu, jsou cvičeni v dovednostech klamu, srovnatelných s dovednostmi "skořápkářů"! Tito makléři jsou cvičeni ke lži a zamlčování důležitých okolností před klienty!
Smlouvy Proluxu o podpoře prodeje nemovitosti, jsou právníky sestaveny výhradně za účelem rozporů, neboť sankce, plynoucí z těchto rozporů, jsou významným, ne li jediným zdrojem příjmů Proluxu.
Nejen Prolux ovšem, ale i mnohé jiné RK jednají v rozporu s Občanským i Obchodním zákoníkem o dobrých mravech nemluvě! Vzhledem k tomu však, že jsou tyto RK po finanční stránce nesrovnatelně lépe zajištěni, než obyčejný spotřebitel. Dosáhnou tedy na právní služby mnohem snáze! A klienti, jsou pak brutálně obíráni v součinnosti se soukromými Rozhodčími a Exekučními společnostmi, které jsou na RK finančně závislí a rozhodují tím pádem zásadně ve prospěch RK! Klienti se takto ocitají navíc bez jakékoli možnosti odvolání k Občanskému soudu, což je již samo o sobě v rozporu s doporučeními Komise EU!

Od realitní kanceláře Prolux, se již distancovala, jak Českomoravská realitní unie, tak Asociace realitních kanceláří ČR, neboť svojí neseriozností poškozuje Prolux i dobré jméno realitního trhu všeobecně.O této RK, bylo natočeno již několik reportáží ČT i TV NOVAhttps://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209452801240005-reporteri-ct/obsah/70957-podivne-praktiky-realitni-kancelare-prolux/
https://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/policie-provedla-razii-v-realitni-kancelari-prolux.html
O Proluxu, se diskutuje již řadu let na mnohých realitních serverech. Prolux se však snaží těmto diskusím zabránit výhružkami provozovatelům stránek. V jednom případě již dokonce probíhá soudní řízení:
https://man.blog.lupa.cz/2010/04/29/kauza-prolux-odvolali-jsme-se/
Na realitní kancelář Prolux je v současné době podáno: zhruba340 trestních oznámení, jež jsou evidována pod ČJ KRPA - 1802/TČ - 2009-000096, na Krajském ředitelství Hl.města Prahy SKPV OHK Kongresová 2 Praha4 6.oddělení /vyšetřovatel Kpt.Luboš Hanzlík/
Pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a pro podezření ze spáchání trestného činu Účasti na zločinném spolčení.

I přes výše uvedené skutečnosti, Prolux, ale i mnoho jiných realitních kanceláří, které se u Proluxu patrně v systému podvodů inspirovali, nadále podnikají ve svém oboru a nadále okrádají své klienty!
Cožpak skutečně není v ničích silách zastavit tato zvěrstva páchaná na nevinných občanech????

Prosím Vás tedy tímto, Vážený pane Kníže Schwarzenbergu, aby jste se z titulu své veřejné funkce, zasadil o projednávání Zákona o realitních kancelářích, aby byla tato rozsáhlá zlo-činnost konečně zastavena a aby se spotřebitelé již nemuseli obávat, že vinou své neznalosti práva a neuváženým podpisem na listinu o níž je makléřem ujištěn, že je nezávazná, budou připraveni o statisícové částky a leckdy i o střechu nad hlavou!

Abych alespoň nějak pomohla těmto podvedeným nešťastníkům, založila jsem pro tyto účela vlastní stránky STOP-PROLUX. Na nichž shromažďuji dostupné informace https://stop-prolux.webnode.cz/
Bez podpory "shora" však zmůžeme jen velmi málo! Děkuji Vám za pozornost a případnou odezvu na mé volání o pomoc!

S úctou! Světlana Glaserová

P.S.Zde jsem si dovolila ocitovat názor jednoho z návštěvníků v diskusi na mých stránkách:
Fyzické násilí na člověku bývá všeobecně odsuzováno.
Když napadne silnější slabšího je to silně odsuzované. A když ještě k tomu útočník použije své znalosti z bojových umění je to odporné a je to ze zákona zakázané.
Ale když položí na lopatky PRÁVNĚ silnější a znalejší občan druhého, který má slabé právní vědomí, považují to právníci, soudci atp. za úspěch. Že je to vlastně násílí je ani nenapadne. Je to svinstvo a sprosťárna a legalizované násilí na občanech.
V případě PROLUXU tento používá služeb silné právnické mafie. Ale vše je podle zákona a stát to akceptuje. Stát nechává VĚDOMĚ likvidovat občany právnickými mafiány. A.

Na tento můj dopis, jsem však nedostala v odpověď ani řádku. Ba naopak naše snahy podpořila sama z vlastní iniciativy strana Věci Veřejné, nejen účastí na naší demonstraci před 10 dny na Václaváku, ale i svými kroky směřujícími ke zrušení Rozhodčích doložek v Parlamentu. Jsem velmi ráda, že jsem se neunáhlila a do TOP09 nevstoupila! Hádejte koho budu volit ;o)!
S úctou! Světlana Glaserová

Odpověď ze 16.9.

Vážená paní,
jménem pana Schwarzenberga Vám děkuji za Váš e-mail. Rozhodnutí, koho
budete volit je samozřejmě na Vás, toho, že nebudete volit TOP 09
samozřejmě litujeme. Je-li však důvodem nezodpovězení dopisu, který jste
panu Schwarzenbergovi zaslala, tak ten však nikdy nebyl doručen. Poštu
panu Schwarzebergovi připravuji já a opravdu o Vašem dopise nevím. Pan
Schwarzenberg je v současné době velmi pracovně zaneprázdněn, avšak na
dopisy odpovídá, i když je to bohužel často se zpožděním. Je mi líto, že
jste se stala obětí praktitk kanceláře Prolux, pořad v televizi jsem
viděla a věřím, že, že na základě trestních oznámení bude trestní stíhání
zahájeno.
S úctou,Mgr LW

Na to jsem odpověděla já:

Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Svůj původní dopis, jsem psala na níže uvedenou adresu, uvedenou na oficielních stránkách TOP09. schwarzenberg@top09.cz   S úctou! S. Glaserová

Odpovědět se mi však již paní Mgr. nic nenamáhala, natož se jakkoli omluvit, či poděkovat za podporu! Takže na plotě už jedině psí víno a nikdy  žádný knžata, ani Prolux!