A přeci melou! :o)))

02.09.2011 17:32

Soud rozhodl: Muž skolačku skutečně osahával

Krnov, Ostrava /AKTUALIZOVÁNO/ – Odvolací krajský soud rozhodl, že sedmadvacetiletý (zaměstnanec RK Prolux Consulting Int.s.r.o.)Zdeněk Valenta z Krnova pohlavně zneužil teprve jedenáctiletou školačku. Do vězení má jít pedofil na rok a tři měsíce. A může mu být hůř, pravděpodobně bude za mřížemi ještě déle za loupež.

Diskutovat (2) 11.8.2011 10:32 aktualizováno 11.8.2011 19:42

Zdeněk Valenta z Krnova (vpravo) se u bruntálského soudu zpovídá z loňské touhy po teprve dvanáctileté školačce, ze které jej viní státní zástupkyně.
Zdeněk Valenta z Krnova (vpravo) se u bruntálského soudu zpovídá z loňské touhy po teprve dvanáctileté školačce, ze které jej viní státní zástupkyně.
Autor: Deník/Karel Janeček

Bruntálský soud nejprve vyměřil pedofilovi za jeho amorální a nemravné počínání trest ve výši dvou let a tří měsíců, přitom mu hrozilo až osmileté vězení. Zdeněk Valenta nebyl s rozsudkem spokojený, proto se odvolal na Krajský soud v Ostravě, a ten mu trest o rok snížil. Za mřížemi má milovník malých holčiček strávit podle již pravomocného rozsudku rok a tři měsíce. Vypadá to, že bude arestován ještě o třicet měsíců déle.

V srpnu 2008 totiž Valenta loupil v Čechách, za což ho na Okresním soudu v Pardubicích odsoudili v květnu 2009 ke třicetiměsíčnímu vězení se čtyřletým odkladem a dohledem. Uběhlo jen pět měsíců od vynesení rozsudku, a na Krnovsku pohlavně zneužil jedenáctiletou dívku, čímž porušil uloženou podmínku. Podmínky dohledu také porušil tím, že páchal další trestnou činnost, nežil řádně a dokonce zamlčel, že ho v Bruntále trestně stíhají za zneužívání děvčátka.

Odvolací soud v Ostravě vyslýchal v rámci objektivity další svědky, které si Valenta pozval, a nakonec rozhodl, že intenzita útoku proti děvčeti nebyla až tak velká. I proto trest snížil. Zároveň konstatoval, že rozsudek bruntálského soudu netrpěl žádnou procesní vadou.

Co se vlastně osudného 10. října 2009 v jedné z obcí poblíž Krnova událo, a proč stanul Valenta na lavici obžalovaných? Při oslavě narozenin otce své přítelkyně si nejméně čtyřikrát posadil na klín pedofil jedenáctiletou holčičku. Naivní děvče si myslelo, že jde o dětskou hru, opak byl ale pravdou. Smilný Valenta holčičku osahával na intimních místech, pod tepláky i spodním prádlem. Když nakonec pochopila, že není Valenta nějaký kamarád, vysmekla se a utekla.

Zdeněk Valenta po celou dobu zapíral a odmítl, že by se dívky dotýkal. Naopak tvrdil, že dívka nemluví pravdu a že se mu chce z neznámých důvodů pomstít. To vyloučila přivolaná znalkyně. „Poškozená popsala přímé zážitky, do osudného dne byly její zážitky s muži nulové. Tendence k vymýšlení u ní shledána nebyla. Nic nesvědčí ani pro pomstu,“ řekla znalkyně v oboru psychiatrie a klinické psychologie Helena Khulová z Opavy.

Související články:

Za osahávání holčičky jde muž na dva roky do vězení