Starý smutný příběh s novým šťastným koncem

31.08.2012 13:21

Paní S. spolu se svou dcerou a se svou sestrou paní T. zdědily byt v Kladně. Tento byt se tyto 3 ženy rozhodly prodat a o peníze se rozdělit. Inzerovaly tedy na soukromých inzertních serverech , kde na ně získal kontakt PROLUX.
Dne 14.9. 2008 je navštívil makléř Proluxu a pod záminkou, že má pro ně okamžitě Vážného zájemce, vylákal na sestrách paní T. a paní S. podpisy na exkluzívní smlouvu o které tvrdil, že je pouhým nezávazným svolením k inzerci.
Žádný zájemce nebyl pochopitelně ze strany PROLUXU ani po téměř dvou letech  doporučen a paní T. s paní S. dávno zapomněly, že kdy něco PROLUXU podepsaly.

V červnu 2010 se jim pak podařilo prodat byt svépomocí. Po přepsání bytu na Katastru na nového majitele poslal PROLUX paní S. rovnou  splátkový kalendář na úhradu provize. Paní S. ovšem nic nepodepsala a nic nazpátek PROLUXU neposlala. Od té doby začal PROLUX kontaktovat sestru paní T. (vážně nemocnou v plném invalidním důchodu). Rozhodčí řízení u Sdružení rozhodců a.s. v Brně pak proběhlo již pouze vůči paní T. v její nepřítomnosti a 10.11.2011 obdržela paní T. exekuční příkaz na částku 63 000,-Kč s příslušenstvím. V ten moment se věci chopila vzhledem k nemoci paní T. paní S. a kontaktovala naše o.s. Stop trestuhodným obchodním praktikám-STOP

Jako předsedkyně sdružení jsem pro paní T. do dvou dnů vypracovala (bezúplatně) Odvolání proti nařízení exekuce. Exekutor ovšem nedbaje toho, že bylo podáno Odvolání k Okresnímu soudu započal s výkonem exekuce strháváním z dávek důchodu a paní T. se tak ocitla pod hranicí životního minima. Napsala jsem tedy v únoru 2012 Okresnímu soudu v Kladně žádost o urychlení jednání.. Soud pak této mé žádosti vyhověl a na den 27.4.2012  bylo nařízeno jednání. Na toto jednání jsem paní T. doporučila zastoupení paní Mgr.Dagmar Peckovou. Jednání proběhlo hladce a exekuce byla zastavena z důvodu neplatnosti rozhodčí doložky.