HLEDÁTE PRÁCI? DEJTE SI POZOR NA Sousedské služby - ODKAZ NA REPORTÁŽ

11.06.2012 12:03

tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/misto-privydelku-exekuce-jak-nenaletet-podvodnikum.html

 

Pani Koubíková z Prahy si chtěla k důchodu přivydělat. Místo toho teď ale nad ní visí hrozba exekuce za 5 tisíc korun, které údajné zprostředkovatelské firmě dluží.

Helena Koubíková si chtěla k důchodu přilepšit. Reagovala na inzerát a podepsala smlouvu. Po pár hodinách ale prozřela. Místo práce jí firma totiž nabídla jen zveřejnění inzerátu na internetu. Místo brigády teď musí jen platit za inzerci. Podle právníků se stala obětí klamavé reklamy.

 

"Myslela jsem si, že seženu práci, místo toho jsem sehnala podvod. Musím zaplatit 5200 korun a vyhrožují mi exekucí a sankcemi," řekla Koubíková.

 

Firma Sousedské služby má dokonce inzerát na Úřadech práce. To, že ale žádnou práci nezajistí a lidé budou muset naopak platit, tuší jen málokdo. Nachytaných je totiž více. "Já jsem se také napálila. Jsou to podvodníci, kterým zaplatíte za registraci a žádnou práci vám neseženou," tvrdí další oběť.

 

ČTĚTE TAKÉ:

PODVOD! Firma Bezreklamky porušuje zákon

 

Firmě na tom však nepřijde nic špatného. "My nejsme žádná pracovní ani personální agentura, nemáme k tomu ani licenci, jsme jen inzertní web," brání se společnost.

 

Právnička vidí jedinou obranu v podání trestního oznámení. A samozřejmě nejlepší je podvodu předejít. Než se někomu upíšete, poraďte se s někým blízkým. Nic nepodepisujte na ulici. Nikomu za nic neplaťte předem. A prostudujte si detailně smlouvu, nejraději s právníkem.
 

tn.cz / TV Nova / anš

Související články

Podvodníci ukradli muži identitu a založili podvodný obchod. On teď dluží stovkám lidí!